Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Kurajo për Evropën - #EuropeUnited

Europarede von Außenminister Heiko Maas

Europarede von Außenminister Heiko Maas, © dpa

21.06.2018 - Artikel

Në fjalimin e tij më 13 qershor, Ministri i Jashtëm gjerman bëri thirrje për një politikë të jashtme më të vendosur të Evropës. Tekstin e plotë të fjalës së tij në gjermanisht dhe anglisht mund ta gjeni këtu:

Ministri i Jashtëm Heiko Maas skicoi rolin e ardhshëm të Evropës në botë - dhe përgjegjësinë e veçantë të Gjermanisë

Në fjalimin e tij më 13 qershor, Ministri i Jashtëm gjerman bëri thirrje për një politikë të jashtme më të vendosur të Evropës. „Urgjenca me të cilën ne duhet të bashkojmë fuqinë e Evropës në botë është sot më e madhe se kurrë. Dixhitalizimi, ndryshimet klimatike, migracioni dhe pasojat sociale të globalizimit - këto fenomene globale mund të kontrollohen vetëm nëse Evropa vepron me forcën e bashkuar të 500 milionë njerëzve të saj.“ Tekstin e plotë të fjalës së tij në gjermanisht dhe anglisht mund ta gjeni këtu:

Rede von Außenminister Heiko Maas - Auswärtiges Amt

Speech by Foreign Minister Heiko Maas - Federal Foreign Office

nach oben