Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Përvjetor digjital: 30 vjet nga arratisja në Ambasadën Gjermane

30 Jahre Botschaftsbesetzung

30 Jahre Botschaftsbesetzung, © Deutsche Botschaft Tirana

Nga data 2 deri më 12 korrik 1990, 3.200 shqiptarë dhe shqiptare kërkuan strehim në territorin e Ambasadës Gjermane. 30 vjet pasi mijëra njerëz mësynë në ambasadat e huaja ne duam të përkujtojmë këto ditë historike. Ne kemi nxjerrë nga arkivi ynë materiale të vjetra dhe gjetëm dëshmitarë të asaj kohe, të cilët në një bisedë me ne kujtuan ngjarjet. Në ditët në vijim kjo faqe do të pasurohet vazhdimisht me elementë të rinj – na ndiqni!

Përvjetori digjital fillon me një video dhe një fjalë përshëndetëse nga Ambasadori Peter Zingraf:

Juli 1990: Grußwort von Botschafter Peter Zingraf