Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Curriculum Vitae - Ambasadorja Susanne Schütz

22.11.2017 - Artikel
Ambasadorja Susanne Schütz
Ambasadorja Susanne Schütz© S.S.

Që nga korriku 2016 Susanne Schütz është Ambasadore e Republikës Federale të Gjermanisë në Shqipëri.

1979Matura e përgjithshme në Düsseldorf
1979 - 1988Studime të larta për sllavistikë, anglistikë dhe amerikanistikë në Münster, Los Angeles, Berlin; M.A. FU Berlin
1989 - 1991Shërbimi përgatitor për Diplomacinë e Nivelit të Lartë
1991 - 1991Ministria e Jashtme Federale
1991 - 1991Ambasada Moskë
1991 - 1994Ambasada Kiev
1994 - 1997Ambasada Tel Aviv
1997 - 2000Ministria e Jashtme Federale
2000 - 2003Ambasada Moskë
2003 - 2007Ministria e Jashtme Federale
2007 - 2010Ambasada Kiev, Zv. Ambasadore
2010 - 2012Ministria e Jashtme Federale, drejtoreshë drejtorie për Rusinë, Ukrainën, Bjellorusinë dhe Moldavinë
2012 - 2015Ambasada Romë, Drejtuese e Referatit Politik
2015 - 2016Ambasada Romë, Zv. Ambasadore
Prej datës 01.07.2016Ambasada Tiranë, Ambasadore
nach oben