Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Ambasadori Karl BERGNER

31.07.2023 -

Karl Bergner, lindur më 17.09.1960 në Nürnberg, i martuar, një fëmijë

1979 - 1982Studime për Ekonomi Biznesi në Akademinë Profesionale të Mannheim-it
1982 - 1986Studime të Shkencave Juridike, Universiteti i Mannheim-it
1986 - 1989Shërbimi Ligjor Përgatitor në Gjykatën e Land-it Heidelberg
1989Hyrja në shërbimin e jashtëm
1991 - 1994Ambasada në Londër
1994 - 1996Ambasada në Panama - Zv.Ambasador
1999 - 2002Drejtues i Zyrës Konsullore në Abuja/Nigeri, Ambasada Lagos
2002 - 2006Ministria e Jashtme Federale - Drejtor i Drejtorisë për Formimin e Diplomatëve të Karrierës
2006 - 2008Ambasada në Madrid - Drejtori i Drejtorisë Politike
2008 - 2013Ministria e Jashtme Federale, Drejtor i Drejtorisë për Evropën Juglindore
2013 - 2016Ambasada në Washington, Drejtor për Komunikim dhe Kulturë
2016 - 2019Ambasada në Kuvajt, Ambasador
2019 - 2023Ministria e Jashtme Federale - Drejtor i Qendrës së Kompetencave dhe Drejtimit
2022 - 2023Ministria e Jashtme Federale - Drejtor i Shtabit të Punës për Programin Federal të Pranimeve për Afganistanin
prej gushtit 2023Ambasada Tiranë / Shqipëri