Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Dogana

Zollabzeichen auf einer grünen Jacke

Deutsches Zollabzeichen, © Bundeszollverwaltung

Informacionet rreth kuadrit rregullator doganor shqiptar gjenden në faqen e internetit të Drejtorisë së Doganës Shqiptare, për të cilat ekziston edhe versioni në gjuhën angleze nën Individuals (dogana.gov.al). Lutemi të mbani në konsideratë që për disa kategori ekziston ndalim-importi apo kërkohet një leje e posaçme importi.

Udhëzime rreth importit të përkohshëm apo të vazhdueshëm të kamionëve në Shqipëri mund t’i gjeni nën linkun Customs clearance of vehicles (dogana.gov.al).

Rregullat doganore për Shqipërinë mund t’i gjeni në faqen e internetit të doganës gjermane, Zoll online - Privatpersonen, ose t’i lexoni në aplikacionin „Dogana dhe udhëtimet“ apo të pyesni për to përmes telefonit. Informacionet rreth rregullave të hyrjes në vendet e Bashkimit Evropian i gjeni në https://taxation-customs.ec.europa.eu/index_en.

Këtu gjeni informacione të përgjithshme rreth barnave, që mund të mbani me vete: https://www.auswaertiges-amt.de/de/service/fragenkatalog-node/04-medikamente/606394