Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Sistemi informativ i vizave (VIS)

VIS

VIS, © dpa

14.05.2018 -

Duke filluar nga data 25 shtator 2014 përfaqësitë e Shteteve Shengen në vendet e Ballkanit Perëndimor për sistemin informativ të vizave (VIS) do të marrin të dhëna biometrike (shenja gishtash dhe fotografi) nga të gjithë aplikantët që kërkojnë viza shengen.

Duke filluar nga data 25 shtator 2014 përfaqësitë e Shteteve Shengen në vendet e Ballkanit Perëndimor për sistemin informativ të vizave (VIS) do të marrin të dhëna biometrike (shenja gishtash dhe fotografi) nga të gjithë aplikantët që kërkojnë viza shengen. Informacione më të detajuara do të gjeni në faqen e internetit:

https://ec.europa.eu/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/visa-information-system_en

E rëndësishme! E drejta e udhëtimit pa viza për shtetasit shqiptarë, që udhëtojnë me pasaportë kombëtare biometrike për qëndrime të shkurtra në bazë të nenit 1, paragrafi 2 i Udhëzimit mbi qëndrimin (AufenthV) në zonën Shengen, mbetet e pandryshuar.