Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Ju lutemi të vini re shënimin e mëposhtëm!

Rumours about Germany

Rumours about Germany, © AA

21.11.2018 -

Shënim i rëndësishëm

NUK ka asnjë rregull të ri për shtetasit jo-BE nga vendet e Ballkanit Perëndimor të cilët dëshirojnë të punojnë në BE.

Edhe pse në disa media qarkullojnë lajme të tjera, shtetasit shqiptarë ende kanë nevojë për një vizë kombëtare dhe leje pune për Bashkimin Evropian, për të cilën do të duhet të aplikohet në ambasadën përkatëse. Me shumë gjasa kjo do të vlejë edhe për vitin 2019.

Informacione mbi dokumentat e nevojshme për vizë me qëllim punësimi në Gjermani dhe procedurën e aplikimit mund ta gjeni në faqen tone të internetit.

Mbështetje të mëtejshme dhe këshillim oftron edhe qendra këshilluese DIMAK: www.startfinder.de