Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Ekuivalentimi në Gjermani

Abschlusstag

Abschlusstag, © colourbox

01.12.2017 -

"Ekuivalentimi-në-Gjermani" është portali zyrtar në internet mbi ligjin federal të ekuivalentimit. Imigrantët dhe punëtorët e huaj mund të informohem këtu se si dhe ku të aplikojnë për njohjen e diplomave profesionale nga vendi i tyre. Me disa klikime portali Anerkennung in Deutschland ju dërgon tek autoriteti kompetent për çështjen tuaj. Këshillues mund të gjejnë të gjitha informacionet relevante në lidhje me procesin e ekuivalentimit profesional si dhe bazat ligjore. Të gjitha informacionet gjendnen në anglisht dhe gjermanisht. Portali menaxhohet nga Instituti Federal për Trajnim Profesional (BIBB) në emër të Ministrisë Federale të Arsimit dhe Kërkimit (BMBF).

Për më shumë informacione: www.anerkennung-in-deutschland.de