Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Informacione mbi aplikimin për vizë

telefon

telefon, © colourbox

16.10.2019 -

Orari i hapjes dhe pranimi i aplikimeve (vetëm duke rezervuar një takim)

E hënë- E enjte,  ora 08:00 - 12:00 dhe  13:30 - 15:30.

E premten, ora  08:00 - 12:00

Dorëzimi i pasaportave për pajisjen me vizë

Ju do të merrni një email nga ambasada që ju kërkon të dorëzoni pasaportën tuaj. Jeni të lutur që pasaportën tuaj ta dorëzoni personalisht sa më shpejt që të jetë e mundur  tek punonjësit tanë të sigurise që ju presin në sektorin konsullor 1 te Ambasadës Gjermane në rrugën Skënderbeg, Nr. 8.  Dorëzimi bëhet nga e Hëna në të Premte nga  ora 08:00 deri ne orën 12:00 dhe nga e Hëna në të  Ejnte 13:30 deri në orën 15:30. 

Marrja e pasaportave pas njoftimit nga ambasada

E martë,  ora 13:30 - 15:00 dhe e premten, ora 8:30 - 12:00 në sektorin konsullor 2 në rrugën Otto von Habsburg.

Në datat e poshtëshënuara gjatë vitit 2022 nuk do të ketë dhënie pasaportash dhe dokumentesh të legalizuara.

08.03.2022  (E martë)

15.04.2022  (E premte)

27.12.2022  (E martë)

30.12.2022  (E premte)

Kontakte

visa@tira.auswaertiges-amt.de

Jeni  i/e lutur të mos shkruani më shumë se një herë dhe në adresa të ndryshme. Kjo do te cojë në vonesën e kthimit të përgjigjes.

Nëse Ju jeni paraqitur personalisht pranë ambasadës dhe keni bërë një kërkesë për vizë atëhere Ju lutemi që nëse i drejtoheni ambasadës me në kërkesën Tuaj duhet të përfshini të dhënat e mëposhtme:

  • Numrin gjashtëshifëror të aplikimit
  • Emër dhe mbiemër
  • Datëlindje dhe vendlindje
  • Kategorinë e aplikimit (bashkim familjar, punësim, studim etj)

Jeni i lutur të mos pyesni në lidhje me statusin e aplikimit pa kaluar 12 javë nga momenti i dorëzimit të dokumenteve.

Nëse Ju keni aplikuar për të lëne një takim dhe akoma nuk jeni paraqitur personalisht për dorëzimin e dokumenteve atëhere në kërkesën Tuaj të drejtuar me duhet të përfshini të dhënat e mëposhtme:

  • Numrin e references për regjistrimin për takim
  • Emër dhe mbiemër
  • Datëlindje dhe vendlindje
  • Numrin e pasaportës

Nëse të dhënat e mësipërme mungojnë në kërkesën Tuaj atëhere nuk do të mund ti përgjigjemi kërkesës suaj, ose kthimi i përgjigjes do të marrë shumë kohë.

Kontakti nëpërmjet telefonit

Ju lutemi, na telefononi vetëm nëse i keni lexuar me kujdes informacionet në faqen tonë të web-it.

E hënë - E enjte: ora 9:00 - 11:00

+355 (0)68 4045924