Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Ambasada Gjermane në Shqipëri

Mirëseerdhët në faqen e internetit të Ambasadës Gjermane në Tiranë!

Straße in Berlin Tiergarten

Ambasadori Karl Bergner

Ambasadori Karl Bergner

Gjermania qëndron si një partner dhe mik i besueshëm në krah të Shqipërisë në rrugën e saj drejt Bashkimit Evropian. Jam i lumtur të punoj si ambasador i Gjermanisë në Tiranë për thellimin e marrëdhënieve mes vendeve tona.

Ambasadori Karl Bergner

Adresa dhe oraret e punës

Emërtimi:

Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë

Udhëheqja:

Karl Bergner, Ambasador i Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë

Vendi:

Tiranë

Shteti:

Shqipëri

Adresa:

Rruga Skënderbej, Nr. 8, Tiranë
Zyra e Vizave 2: Rruga Otto von Habsburg, Tirana

Për më shumë shihni deklaratën tonë mbi privatësinë!

Departamentet:

Kontakti me sektorin e vizave:
Të enjten nga ora 9:00 deri në orën 11:00
+355 (0)68 4045924
Kontakti me sektorin e vizave:

Orari i punës:

Oraret e pritjes të vizitorëve në përgjithësi:
Të Hënën deri të Premten, ora 08:00 deri 12:00 (për raste të tjera pasi të jetë lënë takim.)

Zyra e Çështjeve Ligjore dhe sektori i Vizave:
Të Hënën deri të Enjten, ora 8:00 deri 12:00 dhe 13:30 deri 15:30
Të Premten, ora 8:00 deri 12:00

Ambasada është e mbyllur në këto ditë të festave zyrtare.

Link tek formulari i kontaktit

Telefoni:

+355 (0) 4 2274 505

Fax:

+49 30 1817 67279

Uebfaqja:

Me Ambasadën Gjermane në Tiranë mund të lidheni jashtë orarit zyrtar në rast urgjencash (psh. për humbjen e një pasaporte ose rastin e një aksidenti) me numrin 00 355 68 202 3968 (në shqip). Pyetje që nuk janë urgjente, të tilla si aplikimet për vizë, nuk mund të përgjigjen nga shërbimi i dëzhurnit.

Shënim për aksesin pa pengesa

Ambasada mbështet qytetarët me aftësi të kufizuara dhe përpiqet t'u mundësojë atyre akses tek punonjësit brenda kushteve strukturore të godinës.
Përballë ambienteve të ambasadës gjenden hapësira parkimi. Në raste të veçanta, për vizitorët me aftësi të kufizuara u mundesohet parkimi. Për këtë kërkohet një regjistrim paraprak.

Aksesi në hapsirën e ambasadës është pa pengesa. Hyrja paksa e ngritur e ambasadës është e aksesueshme për karriget me rrota nëpërmjet një rampe metalike. Për shkak të mungesës së ashensorit, brenda godinës mund të aksesohet vetëm kati përdhe me hollin, zona e aktiviteteve dhe tualetet. Nuk ka mbështetje strukturore ose teknike për personat e verbër dhe me shikim të dëmtuar.

Shërbime

Media Sociale

Link të dobishëm

Një vështrim rreth Gjermansë

A doni të merrni informacione aktuale dhe gjithëpërfshirëse mbi Gjermaninë ? Atëherë ju ftojmë të ndiqni platformat e mëposhtme:

The glass dome of the Reichstag Building with the German flag blowing in the wind, Berlin, Germany